Cuby & The Blizzards
Cuby + Blizzards-klassieker in eigentijds jasje (02-08-2011)
Singer/songwriter Bernard Gepken komt als solo-artiest weer met een nieuwe single. Ter gelegenheid van Harry 'Cuby' Muskee's 70e verjaardag bewerkte hij de Cuby + Blizzards-klassieker 'Distant Smile' uit 1967. Het resultaat is een hedendaagse spannende akoestische uitvoering.
De studio-versie van 'A distant smile' werd in studio Zeezicht in Spaarndam opgenomen door Bart Wagemakers met DaniŽl Lohues op piano en Guus Strijbosch op contrabas. Bernard Gepken ronde onlangs de theatertournee met DaniŽl Lohues af. Vanaf februari tot en met juni 2011 toerden zij door heel Nederland. Gepken speelde o.a. gitaar, mandoline en drums tijdens de theatervoorstelling Hout Moet en op het gelijknamige album met de hitsingle Prachtig mooie dag.

Getriggered door artiesten als Ryan Adams, Elliott Smith en Bright Eyes begint Bernard Gepken in de zomer van 2004 aan zijn eerste liedjes. Ondertussen leert hij op verschillende instrumenten en met verschillende bands de Nederlandse podia kennen en doet zo heel veel ervaring op. Als een kind in een snoepwinkel dat alles wil proeven. Zo speelt hij (pedal steel-) gitaar, mandoline en drums voor o.a. DaniŽl Lohues, Sandy Dane, Tangarine (& Friends), Gerhardt en Ed Struijlaart, nam albums met hen op en schreef hieraan mee. Daarnaast speelt hij solo en met zijn eigen band, op festivals en in voorprogramma's. Zo speelde hij met o.a. Tony Joe White, Marike Jager, Voicst, GEM en Awkward I.

In december 2010 presenteerde Gepken in de Groninger popzaal Vera zijn debuut-solo-album ĎIn retrospect: yesí. Een veelzijdig album met zelfgeschreven klassieke singer/songwriter-liedjes, Beatlesque pop en Crosby, Stills & Nashy americana. Over dit debuut waren de media unaniem lovend en Gepken geldt voortaan als een groot talent in de Nederlandse muziekscene.